Blog: Katoenen kleding - The Blue Barn
Katoenen kleding

Katoenen kleding

Katoenen kleding. Een bekend gegeven. Katoen is een van de meest gebruikte materialen voor de productie van kleding. Katoen heeft is zacht, ademt goed, is duurzaam en slijtvast. Dankzij deze eigenschappen is katoen ideaal voor het produceren van veel verschillende type kledingstukken. Denk aan: t-shirts, sweaters, spijkerbroeken maar ook overhemden en jurken.

Katoen wordt eerst gesponnen tot garen en vervolgens geweven tot stof. Deze stoffen kunnen worden verwerkt tot kledingstukken door middel van verschillende methoden, bijvoorbeeld: naaien, knippen en stitchen. Veel modemerken verkopen collecties met katoenen kleding items. Naast de veelzijdigheid en duurzaamheid van katoen is het materiaal ook een populaire keuze voor kledingproductie. Katoen is namelijk gemakkelijk te verwerken. Helemaal ten opzichte van andere natuurlijke vezels zoals linnen en zijde. Het heeft daarnaast ook minder de neiging tot krimp en vervorming dan synthetische vezels.

Echter, de productie van katoenen kleding heeft ook nadelen. Veel katoenplantages maken gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Dit is uiteraard schadelijk voor het milieu en de gezondheid van mensen die hiermee werken. Daarom is er steeds meer vraag naar duurzaam geproduceerde kleding. Bijvoorbeeld: biologisch gecertificeerd. Met het aspect duurzaamheid houdt the Blue Barn uiteraard rekening! Om ervoor te zorgen dat we een meer verantwoorde en duurzame kledingindustrie creëren, is volgens ons belangrijk om op zoek te gaan naar alternatieven voor de traditionele productiemethoden.