Denim productie uitbesteden voor jouw kledingmerk?

Het is onze missie om groeiende en gerenommeerde modemerken te voorzien van hoge kwaliteit denim producten om zo hun collectie compleet te maken.

Wij produceren denim collecties voor

Groeiende merken - Uit ervaring - we hebben zelf enkele succesvolle merken gehad - weten we dat (snel) groeiende merken vast kunnen lopen met het onderbrengen van hun productie. Het is een intensieve zoektocht om nieuwe fabrikanten te vinden en kost veel tijd en veel geld. The Blue Barn neemt dit proces uit handen.

Gerenommeerde merken - The Blue Barn heeft de capaciteit om grote orders en uitgebreide collecties onder te brengen bij partner fabrikanten tegen aantrekkelijke prijzen en snelle doorlooptijden. Onze zorgvuldig uitgekozen fabrikanten zijn over de hele wereld gevestigd en hebben allemaal hun eigen expertise. Hierdoor kunnen we maatwerk leveren.

Denim Productie
Denim Productie

De voordelen van het uitbesteden van het denim productie proces

Bespaar kosten - op het aannemen van (extra) personeel. Wij bezoeken de fabrikanten en onderhandelen over de inkoopprijzen voor je denim producten.

Bespaar tijd - Het zoeken naar de juiste fabrikanten, het reizen naar productielanden, het vinden van stoffen en het regelen van de logistiek is tijdrovend. The Blue Barn neemt dit voor jouw mode bedrijf uit handen.

De hoogste kwaliteit - Bij The Blue Barn staat kwaliteit hoog in het vaandel. Wij werken met betrouwbare en erkende fabrikanten die denim producten produceren met gecertificeerde stoffen en moderne apparatuur. Je weet exact hoe en waar je denim producten worden vervaardigt.

Extra productie capaciteit bij groei  - Bij groei van jouw onderneming is extra productiecapaciteit en (gespecialiseerd) personeel niet altijd voorhanden. Door het productieproces uit te besteden aan The Blue Barn kan je groeien zonder te hoeven investeren in nieuwe faciliteiten en personeel.

Productie
Levering & transport
Algemeen
Financieel
Veelgestelde vragen over het denim productie proces

Met welke fabrikanten werken jullie samen?

We werken samen met een uitgebreid netwerk van zorgvuldig geselecteerde fabrikanten over de hele wereld. Deze fabrikanten worden gekozen op basis van hun specialiteiten, expertise en bewezen staat van dienst in de industrie.

Hoe staan jullie tegenover duurzaamheid en milieu-impact?

Wij vinden duurzaamheid en milieubescherming erg belangrijk en nemen dit uiterst serieus. Wij streven ernaar om onze productieprocessen zo milieuvriendelijk mogelijk te houden en om waar mogelijk hernieuwbare materialen te gebruiken.

Hoe zit het met de capaciteit en snelheid van productie?

Wij beschikken over de nodige middelen en uitrusting om efficiënt te produceren en de productiesnelheid te waarborgen. Wij streven altijd naar een optimale balans tussen kwaliteit en snelheid. Een concreet antwoord op deze vraag kunnen we geven zodra we jouw specifieke vraag geïnventariseerd hebben.

Hebben jullie ervaring met specifieke producten of materialen?

Ja, wij hebben ervaring met het produceren van verschillende producten, zoals babykleding (rompers, doeken, hydrofiel, enz.), kinderkleding (denim, t-shirts, sweaters, jassen) en mode voor volwassenen (denim, fashion items, sport en vrije tijd).

Wat is jullie focus en specialiteit als productiebedrijf?

Onze focus ligt op het produceren en ontwikkelen van denim kleding producten. Het is onze passie en onze kracht. Wij beschouwen onszelf als productiespecialisten met meer dan veertig jaar ervaring en kennis in de productie van kleding collecties.

Kunnen jullie ook alleen stoffen leveren?

Nee, wij importeren of leveren geen stoffen. Wel is het mogelijk voorraad aan te leggen (in Turkije en China) en, tegen een vergoeding, op te slaan. Dit kunnen we alleen doen als deze voorraad ook daadwerkelijk voor productie via The Blue Barn gebruikt gaat worden.

Ontwikkelen jullie ook accessoires en labels?

Ja, wij kunnen ook alle labels, hangtags en andere accessoires ontwikkelen. Desgewenst kunnen uw ontwerpen door onze leveranciers gemaakt en geleverd worden.

Waar halen jullie de stoffen vandaan?

De stoffen halen we bij officiële, gecertificeerde leveranciers. Uiteraard worden deze gezocht op basis van de wensen van de klant. Op verzoek kunnen we ook organische, duurzame en gerecycleerde stoffen bestellen.

In welke landen produceren jullie?

We hebben ons eigen team in Zhongshan, China. Hier produceren we top kwaliteit denim. Daarnaast hebben wij uitstekende en reeds jarenlange samenwerking met fabrikanten in Turkije (Izmir en Istanbul), Portugal,  (Guimarães), Oost Europa en India (Mumbai), zowel voor denim, tops en knitwear.

Wat produceren jullie?

Bijna alles wat met textiel te maken heeft! We produceren veel verschillende items; Ons zwaartepunt ligt op denim. Tevens produceren we babyproducten, kinderkleding en fashion voor heren en dames.

Wat zijn de minimale orderaantallen?

We doen altijd ons best de gewenste aantallen onder te brengen voor zowel startende merken als groothandels. Door onze goede contacten en jarenlange samenwerking met onze leveranciers kunnen we een lage MOQ halen.

Bieden jullie ook verpakkings- en verzenddiensten aan?

Ja, wij bieden complete dienstverlening, waaronder verpakkings- en verzenddiensten. Wij willen onze klanten een zo efficiënt mogelijke en soepele ervaring bieden.

Kunnen jullie buiten Nederland leveren?

We leveren pakketten over de hele wereld. Hiervoor zullen we een aangepaste offerte voor de zending aan je quoteren.

Hoe gaan jullie om met invoerrechten?

Op sommige producten worden invoerrechten geheven die verschillen naar gelang het land van herkomst en het product. We bespreken graag de kosten van eventuele invoerrechten die u bij levering verschuldigd bent en trachten alle vragen over de invoer van goederen te beantwoorden.

Welke courier gebruiken jullie voor pakketten?

Uiteraard maken we gebruik van verzekerde koeriersdiensten die het beste past bij de zending. We gebruiken overwegend PostNL en DHL voor zenden en ontvangen.

Hoe verloopt de communicatie tussen The Blue Barn, de klant en de fabrikanten?

We zorgen voor een open en transparante communicatie tussen alle betrokken partijen. We fungeren als de belangrijke schakel en coördineren de communicatie om ervoor te zorgen dat alle vragen, verzoeken en updates tijdig worden gecommuniceerd en opgevolgd.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

The Blue Barn accepteert betalingen via bankoverschrijving. Informatie hierover staat altijd op je factuur. Het voldoen van betalingen voor productieorders gaat altijd rechtstreeks van de klant naar de fabrikant. Hiervoor wordt een aparte factuur opgemaakt.

Hoe wordt mijn intellectuele eigendom beschermd?

Alle gesprekken en afspraken tussen The Blue Barn en de klant zijn volledig vertrouwelijk en wij houden ons strict aan de eisen met betrekking tot intellectueel eigendom en privacy. Wij delen nooit ontwerpen met andere klanten en behandelen iedere klant individueel. Voor meer informatie, bekijk onze Algemene Voorwaarden en Privacy Policy.

Bieden jullie kant-en-klare collecties aan?

Nee, wij bieden geen kant-en-klare collecties aan. Alles wat we produceren is volledig op maat. The Blue Barn zoekt stoffen, helpt met het ontwikkelen van collecties en packaging en brengt dit onder bij onze fabrikant(en) voor productie. Voor iedere klant is dit maatwerk.

Hoe worden de prijzen voor kledingproductie bepaald?

De prijzen worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder het ontwerp, de materiaalkeuze, de complexiteit van het productieproces en de gewenste hoeveelheid. We streven ernaar om concurrerende prijzen te bieden door gebruik te maken van ons sterke netwerk van fabrikanten en kostenefficiënte productiemethoden.

Wat zijn de kosten?

Ieder project is maatwerk met daarbij horende kosten. Het is lastig om dit exact aan te geven. Houdt rekening met verschillende kostenposten:

1/ De kosten voor de ontwikkeling en ontwerp van je collectie/producten.
2/ De kosten om de producten (productie) te vervaardigen.
3/ Logistieke kosten.

Neem vrijblijvend contact met ons op om je wensen te bespreken.

Onze kernwaarden

Kwaliteit boven alles: The Blue Barn hecht de grootst mogelijke waarde aan de kwaliteit van de geproduceerde kledingstukken.
Open en duidelijke communicatie: We begrijpen dat effectieve communicatie cruciaal is. The Blue Barn zorgt ervoor dat jouw boodschap duidelijk wordt overgebracht aan onze fabrikanten.
Flexibiliteit in MOQ's: The Blue Barn biedt flexibiliteit in MOQ's, zodat je kunt starten met het aantal kledingstukken dat past bij jouw behoeften en budget.
Strikte productietijd beheer: Een tijdige levering van jouw kleding producten is van groot belang. The Blue Barn draagt zorg voor een efficiënte planning en beheer van de productietijd.
Betrouwbaarheid en transparantie: Bij The Blue Barn geloven we in langdurige samenwerkingen. We werken alleen samen met betrouwbare leveranciers die voldoen aan onze normen en waarvan we zeker zijn dat ze hoogwaardige kledingproducten produceren.

Wij produceren denim producten en collecties o.a. voor

Ja, ik wil graag een vrijblijvend gesprek over het laten produceren van een denim product of collectie voor mijn mode bedrijf.

Wil je zien hoe een gesprek tussen jou en The Blue Barn zou kunnen gaan?

Lees verder.

Hallo, ik ben van plan om mijn eigen denimlijn te beginnen en ik ben op zoek naar een producent die mij kan helpen.

Hallo, dat klinkt interessant. Kun je me meer vertellen over de soorten denim die je wilt produceren en wat je visie is voor jouw merk?

Ik wil me richten op premium denim, gemaakt van hoogwaardige materialen en geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden. Ik wil dat mijn denim er tijdloos uitziet en een duurzame keuze is voor consumenten die op zoek zijn naar kwaliteit.

Dat klinkt goed. We hebben ervaring met het produceren van hoogwaardige denim en we kunnen je helpen jouw visie te realiseren. Heb je al een idee van hoeveel denim je wilt produceren?

Ik wil beginnen met een kleine productieaantallen om te testen hoe mijn merk wordt ontvangen, maar ik hoop dat mijn denimlijn zal groeien naarmate mijn merk bekender wordt.

Dat begrijp ik. We kunnen je helpen met zowel kleine als grote productieaantallen. Heb je al ontwerpen gemaakt voor jouw denimlijn?

Ja, ik heb een paar ontwerpen gemaakt, maar ik ben nog steeds aan het nadenken over de details.

Dat is prima. We kunnen je helpen met het ontwerp- en productieproces en je adviseren over materialen en productiemethoden om kwaliteit en duurzaamheid te waarborgen. Heb je nagedacht over de wassingen die je op jouw denim wilt hebben?

Ja, ik wil een aantal verschillende wassingen, van licht tot donker, zodat consumenten een keuze hebben.

Geweldig. We hebben veel ervaring met het produceren van verschillende wassingen en we kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste wassingen voor jouw denimlijn. Heb je al nagedacht over de verpakking en labels van jouw denim?

Ja, ik wil dat mijn verpakking en labels ook duurzaam zijn en passen bij mijn visie voor mijn merk.

Goed om te horen. We kunnen je helpen bij het ontwerpen van duurzame verpakkingen en labels en ervoor zorgen dat alles op een milieuvriendelijke manier wordt geproduceerd. Laten we een afspraak maken om de details te bespreken en te zien hoe we je kunnen helpen jouw denimlijn tot een succes te maken.

Ja, ik wil graag een vrijblijvend gesprek over het laten produceren van een denim product of collectie voor mijn mode bedrijf.