Blog: Kleding samples laten maken - The Blue Barn
Kleding samples laten maken

Kleding samples laten maken

In dit artikel wordt het proces beschreven om een kleding samples te laten maken. Kleding samples laten maken bestaat uit een aantal stappen.

Ontwerp: In dit onderdeel wordt het kledingstuk ontworpen en worden technische tekeningen en overige onderdelen als de maten, stofkeuze en overige details bepaald.

Stofkeuze: De juiste stoffen worden gekozen die gebruikt worden op het sample te ontwikkelen. Het is belangrijk te beseffen dat sommige fabrikanten een minimale hoeveelheid stof afname vragen. Een alternatieve stof, die er op lijkt en al een keer eerder gesneden is, zou in dat geval ook een optie zijn.

Patronen maken: Hierbij wordt het patroon voor het sample gemaakt, zodat het sample op exact de juiste manier uitgesneden gaat worden bij de fabrikant.

Proef snijden: In deze stap wordt het patroon gebruikt om een kleine hoeveelheid stof te snijden om te verifiëren of het kleding product aan de verwachting voldoet.

Naaien: Het kleding product wordt genaaid en afgewerkt volgens de details die we geïnventariseerd hebben in de eerste fase van het kleding productie proces.

Passen: Het kleding sample wordt gepast om te bekijken of de specificaties juist doorgevoerd zijn.

Goedkeuring: Als het sample aan de verwachtingen voldoet wordt het sample goedgekeurd en kan er begonnen worden aan het kleding productie proces.

Het laten ontwikkelen van een perfect kleding sample is van groot belang. Het biedt de mogelijkheid om te verifiëren of het kleding product aan de verwachtingen voldoet, voordat het sample ingezet gaat worden voor de daadwerkelijke productie. Neem contact met ons op!