Waar zijn de kledingproductie gebieden in China te vinden?

De bekendste kledingproductie gebieden in China

China is een van de grootste producenten van kleding ter wereld, met een enorme en diverse productie-industrie verspreid over het hele land. Enkele van de belangrijkste kledingproductiegebieden in China zijn:

Guangdong: Deze provincie in het zuiden van China is een belangrijk productiegebied voor kleding, schoenen en accessoires. Enkele van de belangrijkste steden in Guangdong zijn Guangzhou, Shenzhen en Dongguan, die allemaal bekend staan om hun productie- en exportcapaciteit.
Zhejiang: Deze provincie aan de oostkust van China is de thuisbasis van enkele van de grootste kledingfabrieken van het land. De stad Yiwu staat bekend als een belangrijk handelscentrum voor kleding, en de stad Ningbo heeft een bloeiende kledingproductie-industrie.
Jiangsu: Deze provincie is een belangrijk productiegebied voor textiel en kleding, met name in de steden Suzhou en Nanjing.
Shanghai: Als een van de grootste steden van China is Shanghai een belangrijk knooppunt voor de kledingindustrie, met tal van fabrieken, groothandelsmarkten en exportbedrijven.
Er zijn echter ook veel andere kleding productie gebieden in China waar kleding wordt geproduceerd, waaronder Shandong, Hunan, Hubei en Henan.