Waar zijn de kledingproductie gebieden in India te vinden?

De bekendste kledingproductie gebieden in India

India is een van de grootste producenten van kleding ter wereld, met een enorme en diverse kledingproductie-industrie verspreid over het hele land. Enkele van de belangrijkste kledingproductie gebieden in India zijn:

Tirupur: Deze stad in de zuidelijke deelstaat Tamil Nadu is een belangrijk centrum voor de productie van breigoed en T-shirts. Tirupur staat bekend om zijn geavanceerde productiefaciliteiten en efficiënte supply chain, en veel internationale merken laten hun kleding hier produceren.
Ludhiana: Deze stad in de noordelijke deelstaat Punjab is een belangrijk centrum voor de productie van gebreide kleding en sportkleding. Veel fabrikanten in Ludhiana zijn gespecialiseerd in de productie van T-shirts, polo's en sweatshirts.
Delhi-NCR: De regio Delhi-NCR, waaronder de stad Delhi en de omliggende deelstaten Haryana en Uttar Pradesh, is een belangrijk productiegebied voor kleding en textiel. Hier worden veel verschillende soorten kleding geproduceerd, van traditionele Indiase kleding tot moderne westerse stijlen.
Shanghai: Als een van de grootste steden van China is Shanghai een belangrijk knooppunt voor de kledingindustrie, met tal van fabrieken, groothandelsmarkten en exportbedrijven.
Jaipur: Deze stad in de deelstaat Rajasthan is een belangrijk centrum voor de productie van traditionele Indiase kleding, zoals sarees en lehenga's. Veel van de kledingfabrieken in Jaipur werken met lokale ambachtslieden en gebruiken traditionele technieken om hun kleding te produceren.
Andere belangrijke kledingproductiegebieden in India zijn onder meer Bangalore, Mumbai, Kolkata en Ahmedabad. De kledingproductie-industrie in India is zeer divers en er zijn veel kleine en middelgrote fabrikanten actief in het land.