Blog: Lees hier meer over kledingproductie in Portugal
Kledingproductie in Portugal

Kledingproductie in Portugal

Portugal is een belangrijk land op het gebied van kledingproductie. Het land staat bekend om zijn vakmanschap, kwaliteit hoogwaardige kleding en de toepassing van duurzame productie methoden. In de afgelopen decennia heeft Portugal zich gevestigd als een belangrijke speler in de Europese kledingindustrie en een aantrekkelijke bestemming voor kledingmerken die op zoek zijn naar betrouwbare productiepartners.

 

Sterke focus op duurzaamheid

Een van de belangrijkste redenen waarom Portugal zo'n aantrekkelijke bestemming is voor kledingproductie is de sterke focus op duurzaamheid. Portugal is een van de weinige landen ter wereld die zich heeft gecommitteerd aan een circulaire economie. Afval wordt geminimaliseerd en grondstoffen maximaal worden hergebruikt. Dit betekent dat de kledingproductie in Portugal vaak wordt uitgevoerd met behulp van duurzame materialen en processen. Denk aan: biologisch katoen, gerecyclede vezels en natuurlijke verfmethoden

Hoge kwaliteit kleding door vakmanschap

Een ander voordeel van de kledingproductie in Portugal is de hoge kwaliteit van het vakmanschap. Portugese arbeiders staan bekend om hun aandacht voor detail en hun vaardigheid in het creëren van hoogwaardige kledingstukken. Dit komt vooral tot uiting in de productie van jassen, waarvoor Portugese ambachtslieden wereldwijd bekend staan.

Tal van voordelen op kledingproductie gebied

Naast de focus op duurzaamheid en vakmanschap biedt Portugal ook tal van voordelen voor kledingmerken die op zoek zijn naar een productiepartner. Het land heeft relatief lage loonkosten. Hierdoor is het een aantrekkelijke bestemming  voor bedrijven die op zoek zijn naar betaalbare productie-opties. Daarnaast is Portugal geografisch gezien goed gepositioneerd en dient als toegangspoort tot de Europese markt.

Portugal heeft een gunstig ondernemersklimaat

Tot slot heeft Portugal ook een gunstig ondernemersklimaat. De overheid zet zich actief inzet in om buitenlandse investeringen aan te trekken. Dit betekent dat bedrijven die zich vestigen in Portugal kunnen rekenen op steun van de overheid. Maar er zijn ook een breed scala aan zakelijke diensten en faciliteiten ontworpen om het bedrijfsleven te ondersteunen.

Al met al is Portugal een ideale bestemming voor kledingmerken die op zoek zijn naar een betrouwbare productiepartner. The Blue Barn doet - met een overduidelijke reden -  al jaren zaken met fabrikanten in Portugal.

Heb je interesse in een van onze diensten? Neem contact met ons op door het formulier in te vullen. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vul hier een telefoon nummer in
Vul hier een e-mailadres in
Stel hier je vraag over

Kledingproductie In Portugal