Blog: Waar kleding laten produceren ? - The Blue Barn
Waar kleding laten produceren

Waar kleding laten produceren?

Waar kleding laten produceren is een belangrijke vraag die jezelf zal moeten stellen voordat je deze stap neemt. Er zijn een aantal landen waar kleding geproduceerd kan worden. De keuze van het productieland hangt sterk af van verschillende factoren. Dit zijn bijvoorbeeld de kwaliteit en prijs van het product,  beschikbaarheid van grondstoffen, de vaardigheden van de medewerkers, de arbeidskosten en de transportkosten.

Er zijn een aantal landen die de boventoon voeren wat betreft de populariteit voor kledingproductie:

China: China is een van de grootste producenten van kleding ter wereld en heeft, over het algemeen, lagere productiekosten. Het land heeft verder een bloeiende kledingindustrie met een grote capaciteit en een breed scala aan fabrieken.

India: India heeft een lange geschiedenis in de textielindustrie en is een populaire keuze voor duurzame kledingproductie. De loonkosten zijn relatief laag, helemaal ten opzichte van sommige andere landen.

Bangladesh: Bangladesh is inmiddels een grote speler op het gebied van kledingproductie. Dit komt vooral door de erg lage loonkosten. Er zijn echter zorgen over de arbeidsomstandigheden en de veiligheid in sommige fabrieken. Dit land geniet niet onze voorkeur voor het laten produceren van kleding.

Vietnam: Vietnam is de op twee na grootste exporteur van kleding ter wereld, dit komt doordat er een sterke focus op kwaliteit is.

Turkije: Turkije heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als een invloedrijk land in de kledingproductie. Veel fabrikanten bieden hoogwaardige producten en een snelle doorlooptijd.

Het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen welk land het beste bij jouw productiebehoeften past. Zorg dat je je bewust bent van de arbeidsomstandigheden en de lokale wetgeving in het specifieke land.