Welke verschillende denim stoffen zijn er? - The Blue Barn

Welke verschillende denim stoffen zijn er?

Er zijn verschillende soorten denim stoffen die worden gebruikt voor het maken van kleding en andere producten. Hieronder staan enkele van de meest populaire soorten:

Raw denim: Dit is de meest pure vorm van denim, het wordt niet gewassen of behandeld. Hierdoor is het zwaarder en stugger dan andere soorten denim.

Selvedge denim: Dit is een soort raw denim waarbij de zijkanten van de stof zijn afgewerkt met een zogenaamd "self-edge" of "selvedge." Dit geeft de stof een unieke uitstraling en maakt het minder gevoelig voor scheuren.

Stretch denim: Dit is een soort denim die is versterkt met elastaan of een ander soort stretch-materiaal. Hierdoor is de stof soepeler en comfortabeler om te dragen.

Washed denim: Dit is denim die is gewassen om de hardheid te verminderen en het een "gebroken in" look te geven. Dit kan worden gedaan met verschillende technieken, zoals stenen of chemicaliën gebruiken.

Distressed denim: Dit is denim die is bewerkt met verschillende technieken, zoals scheuren, bleach en vervagen, om een "vintage" of "gebroken in" look te creëren.

Color Denim: Dit is denim die is geverfd in een bepaalde kleur, zoals rood, groen, blauw enz.

Denim Productie
Ja, ik wil graag een vrijblijvend gesprek over het laten produceren van een denim product of collectie voor mijn mode bedrijf.