Meer weten over kledingproductie in Nederland?

Kledingproductie in Nederland

Kledingproductie in Nederland is een stuk minder groot in vergelijking met andere landen zoals China, India of Turkije. Het grootste deel van de kleding die in Nederland wordt verkocht wordt geïmporteerd uit andere landen. Er zijn echter zeker wel kledingfabrikanten in Nederland die hoogwaardige kleding produceren. De producenten zijn voornamelijk gericht op niche markten en duurzame mode.

Duurzame kleding productie

De meeste Nederlandse kledingfabrikanten zijn gericht op het produceren van kleding van duurzame materialen en het verminderen van de impact op het milieu. Er zijn ook fabrikanten die gespecialiseerd zijn in bedrijfskleding, uniformen en sportkleding. Bovendien hebben sommige Nederlandse kledingbedrijven ook hun eigen productiefaciliteiten in andere landen.

Nederlandse textielfabrikanten staan bekend om hun hoge kwaliteit en innovatieve producten

Naast de productie van kleding zijn er in Nederland wel verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in de productie van textiel, zoals stoffen en garen.

Nederlandse textielfabrikanten staan bekend om hun hoge kwaliteit en innovatieve producten. Over het algemeen is de kledingproductie in Nederland nog relatief klein, maar er is wel een groeiende belangstelling voor duurzame en lokale productie. Steeds meer Nederlandse merken streven naar transparantie in hun productieketen en willen hun kleding op een duurzame manier produceren.